Ποια είναι τα καλύτερα βρεφικά παιχνίδια για νεογέννητα μωρά 1-2 μηνών;

Τα νεογέννητα χρειάζονται λίγα και πολύ συγκεκριμένα παιχνίδια, καθώς η διαδραστικότητά τους είναι σχεδόν μηδαμινή και έχουν ανάγκη κυρίως βρεφικά παιχνίδια που βοηθούν στο αναπτυξιακό στάδιο των 1-2 μηνών. 

Κρεμαστά Μόμπιλε Κούνιας

Tiny Love Mobile Take Along Meadow

Σε ποια αναπτυξιακή δεξιότητα βοηθάει

Επικοινωνία, αισθήσεις και συναισθηματική νοημοσύνη.

Περιγραφή

Αξιολάτρευτο κρεμαστό μουσικό μόμπιλε κούνιας, από την Tiny Love, που δίνει στο μωρό μια αίσθηση οικειότητας και ηρεμίας. Οι απαλοί ρυθμοί και η αργή κίνηση βοηθούν στη χαλάρωση του μωρού και την ενθάρρυνση της συναισθηματικής του νοημοσύνης. Μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν σε όλα τα παρκοκρέβατα, παιδικά κρεβάτια, βρεφικά καθίσματα αυτοκινήτου, καροτσάκια. Διαθέτει πέντε διαφορετικά μουσικά προγράμματα, με δυνατότητα 30 λεπτά συνεχούς μουσικής.

 0-3 μήνες: Παίρνοντας το φορητό mobile όπου πηγαίνετε, θα δώσει στον μωρό την αίσθηση της ασφάλειας και της συνέχειας που χρειάζεται.
 3-5 μήνες: Καλέστε τους χαρακτήρες του με το όνομα για να αρχίσετε να δημιουργείτε το λεξιλόγιο του μωρού: “Πού είναι η Μαρία ο σκαντζόχοιρος; Εδώ είναι! Πού είναι ο Χριστόφορος η αλεπού; Νατος!” και να εξασκηθεί η αντίληψη του.

Πλεονεκτήματα

+ Πολύ έξυπνη κατασκευή και καλής ποιότητας, καθώς όσο και να το τραβάει το παιδί δεν χαλάει, κυρίως λόγω του λάστιχου που υπάρχει στην ένωση της στήριξης!
+ Από τα λίγα mobile κούνιας που έχουν στραμένα τα ζωάκια προς το μωρό. Δεν είναι κάθετα αλλά έχουν μικρή κλίση προς τα κάτω
+ Διαθέτει ασπρόμαυρα στοιχεία στο εσωτερικό μέρος για τα νεογέννητα αλλά και ζωντανά χρώματα που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του τους επόμενους μήνες
+ Το μέγεθός του αρχικά φαίνεται μικρό σε σχέση με άλλα μόμπιλε, αλλά είναι πολύ βολικό για να τοποθετείται με άνεση παντού

Μειονεκτήματα
– Οι μπαταρίες δεν διαρκούν πολύ
– Ακούγεται αμιδρά το μοτέρ, κυρίως όταν σταματάει η μουσική

Κριτική αγοραστή: “Παιδιά δεν το πίστευα ότι ένα μωρό 2μηνων μπορεί να ασχολείται όλη μέρα με αυτό το mobile.με έχει σώσει ειλικρινά οι κριτικές των προηγούμενων με βοήθησαν και το αγόρασα και τους ευχαριστώ!

Δες περισσότερα Μόμπιλε Κούνιας

Κάρτες με ασπρόμαυρο μοτίβο

Ασπρόμαυρες Κάρτες για Νεογέννητα Μωρά

Σε ποια αναπτυξιακή δεξιότητα βοηθάει

Οι ασπρόμαυρες κάρτες βοηθούν στην ανάπτυξη της όρασης του βρέφους και του δίνουν την ευκαιρία για παρατήρηση και συγκέντρωση.Τα μωρά καθηλώνονται από εικόνες υψηλής αντίθεσης τους πρώτους μήνες, ενώ όσο η όραση αναπτύσσεται, θα αρχίσει να ενδιαφέρεται για πιο περίπλοκα μοτίβα.

Περιγραφή

Το set αποτελείται από 20 κάρτες τυπωμένες μπρος πίσω σε σκληρό χαρτί με αδιάβροχη μεμβράνη, μεγέθους 14cm*14cm.

Πλεονεκτήματα

+ Ενθαρρύνεται η παρατήρηση και η συγκέντρωση, ενώ παράλληλα εκπαιδεύεται η όραση του μωρού, αφού μαθαίνει να εστιάζει καλύτερα
+ Ενθαρρύνουμε το μωρό να κάτσει μπρούμυτα, ώστε να παρατηρήσει τις κάρτες και ταυτόχρονα να ενδυναμώσει ο αυχένας του από την πρόσθια στάση. Αρχικά για λίγα λεπτά και όσο μεγαλώνει ο χρόνος αυξάνεται.
+ Οι στρογγυλοποιημένες γωνίες καθιστούν τις κάρτες ασφαλείς για βρέφη, χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού

Μειονεκτήματα

– Τα μοτίβα με ζωάκια ίσως ήταν πιο παιχνιδιάρικα για αυτή την ηλικία και η μαμά ή ο μπαμπάς να μπορούσαν να επεξηγήσουν καλύτερα στο μωρό την εικόνα που βλέπει

Tip: “Μπορείτε να μην τις έχετε σε σταθερό σημείο αλλά να τις χρησιμοποιήσετε σαν παιχνίδι μέσα στην ημέρα. Μπορείτε να προσφέρετε στο μωρό μια κάρτα τη φορά ώστε να την παρατηρήσει και να του εξηγείτε ταυτόχρονα τι βλέπει, καθώς είναι άλλη μια ευκαιρία να μιλήσετε και να αλληλεπιδράσετε με το μωρό σας”

Παιχνίδια με Λευκούς Ήχους

Ollie η Κουκουβάγια

Περιγραφή

Η Ollie η κουκουβάγια αναπαράγει 6 χαλαρωτικούς ήχους (χτύπους καρδιάς, σταγόνες βροχής, στατικό λευκό θόρυβο, 3 νανουρίσματα του Brahms) και με μια απαλή, ζεστή λάμψη με 4 διαφορετικά επίπεδα και διάρκειας 30 λεπτών που δημιουργεί ένα ήρεμο περιβάλλον και θα βοηθήσει το μωρό να κοιμηθεί. Αισθητήρας κλάματος που “ακούει” το μωρό και επανενεργοποιείται για να διατηρήσει την ηρεμία του.

Πλεονεκτήματα

+ Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής
+ Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία του δεν τελειώνει ποτέ! Με καθημερινή χρήση, χρειάζεται φόρτιση μετά από 2 μήνες περίπου. Ο κατασκευαστής αναφέρει ότι χρειάζεται 5 ώρες για να φορτίσει πλήρως και διαρκεί 25 ώρες σε υψηλή λειτουργία & 75 σε χαμηλή λειτουργία.
+ Ρυθμιζόμενη ένταση – υψηλή, μεσαία, χαμηλή, ώστε να την προσαρμόζετε σε αυτή που ταιριάζει στο μωρό σας
+ Ο ήχος κρατάει για 20 λεπτά, σταματάει μόνος του και ξεκινάει αυτόματα, αν ακούσει κάποιο δυνατό ήχο, όπως το κλάμα του μωρού
+ Ασφαλές στήριγμα με Velcro χάρη στο οποίο μπορείτε να το δέσεται στην κούνια, το καροτσάκι ή το κάθισμα του αυτοκινήτου

Μειονεκτήματα
– Το μεγεθός του δεν το καθιστά κατάλληλο για παιχνίδι στη βόλτα
– Κάποιοι θεωρούν λίγα τα 20 λεπτά διάρκειας του ήχου, καθώς ενώ έχει νανουρίσει το παιδί, σταματάει και κάποιες φορές το μωρό ξυπνάει

Κριτική αγοραστή: “Υπέροχη, μας έχει σώσει πραγματικά! Πριν προλάβει καλά καλά να κλάψει η μικρή, ξεκινάει ο λευκός ήχος και τη νανουρίζει οπότε μπαίνει αμέσως σε επόμενο κύκλο ύπνου! Είχα τις αμφιβολίες μου λόγω του υψηλού κόστους, αλλά το αποτέλεσμα σε εμάς τουλάχιστον το αξίζει!”

Μαλακό Βιβλίο

Fisher Price Μαλακό Βιβλιαράκι

Σε ποια αναπτυξιακή δεξιότητα βοηθάει

Με το παιχνίδι αυτό, το παιδί αναπτύσσει τις αισθήσεις της όρασης, της ακοής και της υφής. Σε μεγαλύτερη ηλικία, το βοηθάει να μάθει τους αριθμούς και τα ζωάκια.

Περιγραφή

Μαλακό εκπαιδευτικό βιβλιαράκι με καθρέφτη, μαϊμουδάκι οδοντοφυΐας και βατραχάκι με ήχο. Σχεδιασμένο με έντονα χρώματα, διαφορετικές υφές και αριθμούς στις σελίδες. Διαθέτει κρίκο για να προσαρμόζεται στη κούνια ή στο καρότσι και κλείνει με αυτοκόλλητο.

Πλεονεκτήματα

+ Απασχολεί το μωρό δημιουργικά, καθώς λίγα παιχνίδια είναι κατάλληλα για τόσο μικρη ηλικία
+ Είναι μικρό και ελαφρύ για να μπορεί να το διαχειρίζεται ακόμα κι ένα μωρό λίγων μηνών
+ Τα όμορφα σχέδια και τα έντονα χρώματα τραβούν την προσοχή του νεογέννητου
+ Το μέγεθός του το καθιστά κατάλληλο για την βόλτα, χωρίς να φορτώνεστε με έξτρα βάρος
+ Διαθέτει καθρέφτη, ήχους και μασητικό που θα φανούν χρήσιμα στους επόμενους μήνες
+ Value for money, καθώς δεν είναι ένα απλό βιβλιαράκι αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλαπλούς τρόπους και για πολλούς μήνες

Μειονεκτήματα

– Δεν μπορεί να σταθεί κάθετα. Χρειάζεται είτε να το ακουμπήσετε πάνω στο μωρό είτε να το κρατάτε αλλά μπορείτε και να το κρεμάσετε από τον κρίκο που διαθέτει.

Κριτική αγοραστή: “Υπέροχο ,απο νεογέννητο κι ακόμα τώρα 6 μηνων παίζει, δαγκώνει τα μασητικά μέρη και απασχολείται! Μας αρέσει πολύ!”

Πανάκι Παρηγοριάς – Κουβερτάκι Αγκαλιάς

Baby Clementoni Sweet Bunny

Περιγραφή

Χαριτωμένο λαγουδάκι που θα γίνει ο πρώτος φίλος του μωρού σας και θα τον έχει πάντα δίπλα του. Είναι κατασκευασμένο από υποαλλεργικό ύφασμα που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ικανότητα απορρόφησης οσμών.

Πλεονεκτήματα

+ Απαλή υφή που ηρεμεί και καθησυχάζει το μωρό
+ Ασφαλές υλικό από υποαλλεργικό ύφασμα 
+ Η καλύτερη συντροφιά του παιδιού στον ύπνο
+ Η καρδιά από σιλικόνη είναι μασητικό που θα το χρειαστεί στους επόμενους μήνες

Μειονεκτήματα
– Απασχολεί το παιδί για λίγη ώρα, καθώς δεν είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι αλλά ένα παιχνίδι ύπνου

Κριτική αγοραστή: “Πολύ καλό το προϊόν, ποιοτικό και μαλακό. Το μωρό αμέσως το πήρε μαζί του στον ύπνο και τώρα το θέλει συνεχώς.Εχει και ένα μασητικό το οποίο βοηθάει πολύ και για τα δόντια του.”

Ποιό παιχνίδι είναι το καλύτερο δώρο για νεογέννητα;

Το καλύτερο βρεφικό παιχνίδι για δώρο είναι οι ασπρόμαυρες κάρτες για νεογέννητα. Είναι κάτι που ίσως οι γονείς δεν θα έχουν προμηθευτεί εξ’ αρχής, όπως το μόμπιλε κούνιας, που είναι από τα πρώτα βρεφικά παιχνίδια που αγοράζουν. Επίσης έχει μια καλή τιμή που το καθιστά ιδανικό για δώρο. Θα αρέσει πολύ, τόσο στους γονείς όσο και στο μωρό.

Τι δραστηριότητες μπορώ να κάνω με ένα βρέφος 1-2 μηνών;

Μερικές δραστηριότητες για μωρά 1-2 μηνών που μπορείτε να κάνετε, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε κάποιο βρεφικό παιχνίδι, είναι οι εξής:

  • Τραγουδήστε παιδικά τραγούδια ή νανουρίσματα
  • Χαμογελάστε του όταν σαν κοιτάει
  • Μιλήστε του, δεν μπορεί να σας απαντήσει αλλά σίγουρα νιώθει τι αισθάνεστε
  • Διαβάστε του βιβλία ή άρθρα ή ό,τι αρέσει σε εσάς, αρκεί να ακούει τη φωνή σας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες αυτοσχέδιες δραστηριότητες για μωρά 0-3 μηνών.