Καθώς το μωράκι σας περνά από διάφορες αναπτυξιακές φάσεις, δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον να εξερευνήσει τον κόσμο γύρω του και να νιώσει μια άνεση και ελευθερία. Γι αυτό και ένα γυμναστήριο δραστηριοτήτων θα σας φανεί απίστευτα χρήσιμο.

Τα γυμναστήρια δραστηριοτήτων παρέχουν στο παιδί σας μια ασφαλή, καθορισμένη περιοχή για να χαλαρώνει και να παίζει στο πάτωμα. Βοηθούν το μωρό σας να μάθει να εξερευνά τον κόσμο μόνο του και είναι ότι καλύτερο για την μικρή κοιλίτσα του.

Τα καλύτερα γυμναστήρια δραστηριοτήτων για μωρά

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να επιλέξετε το καλύτερο γυμναστήριο δραστηριοτήτων για το μωρό σας, επειδή διατίθενται μια πληθώρα σχεδίων, αποχρώσεων και χαρακτηριστικών. Γι’ αυτό κι εμείς κάναμε έρευνα αγοράς και σας παραθέτουμε παρακάτω τα 5 καλύτερα γυμναστήρια δραστηριοτήτων για να επιλέξετε κι εσείς το ιδανικό για το μωρό σας.

1. Fisher Price Γυμναστήριο Δραστηριοτήτων

Περιγραφή

Ένα εκπαιδευτικό γυμναστήριο με πέντε φωτεινά πλήκτρα πιάνου, αποσπώμενη μπάρα παιχνιδιών και τέσσερις ρυθμίσεις μουσικής που κρατάνε απασχολημένο το μικρό σας! Καθώς το μωρό μεγαλώνει και παίζει ανάσκελα, μπρούμυτα και καθιστό στο πιανάκι, μπορείτε να αλλάζετε τη μουσική και το εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Η τεχνολογία Smart Stages σας επιτρέπει να διαλέγετε το εκπαιδευτικό περιεχόμενο που ταιριάζει καλύτερα στην ηλικία και το στάδιο ανάπτυξης του μωρού σας.

Πλεονεκτήματα

+ Έντονα χρώματα, διαφορετικές υφές και τραγουδάκια, ήχοι και φράσεις που αναπτύσσουν τις αισθήσεις του μωρού
+ Κλωτσώντας, πιάνοντας και σπρώχνοντας για να σηκωθεί, οι μικροί μύες ενδυναμώνονται
+ Μπορείτε να βγάλετε το πιανάκι και να το μεταφέρετε μαζί σας όπου κι αν πάτε
+ Κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 0+ μηνών
+ Value for money, καθώς διατίθεται σε σχετικά καλή τιμή ειδικά για αυτό που προσφέρει

Μειονεκτήματα
– Το ηχείο του δεν έχει ιδιαίτερα υψηλή ένταση.

 

 

2. Tiny Love Γυμναστήριο Δραστηριοτήτων

Περιγραφή

Μοναδικά σχεδιασμένο μαξιλάρι δραστηριότητας 2 σε 1 με ρυθμιζόμενες καμάρες που παρέχει ένα προσαρμόσιμο περιβάλλον για τη συνεχή ανάπτυξη του μωρού.

Πλεονεκτήματα

+ Εξαιρετική ποιότητα υλικών και αντοχή
+ Είναι αρκετά μεγάλο και διαθέτει ένα πολύ μαλακό χαλάκι το οποίο πλένεται εύκολα στο πλυντήριο
+ Διαθέτει μασητικό οδοντοφυΐας, καθρεφτάκι, παιχνιδάκια και μέρη που είναι καλυμμένα για να τα ανακαλύπτει το μωρό
+ Το μεταφέρεται άνετα παντού αφού μαζεύεται σε πολύ μικρό μέγεθος

Μειονεκτήματα
– Δεν διαθέτει μουσική

 

3. Taf Toys Γυμναστήριο Δραστηριοτήτων Koala

Περιγραφή

Βρεφικό μουσικό γυμναστήριο που σχεδιάστηκε ειδικά για να διευκολύνει τη μετάβαση του βρέφους από τη μήτρα στον έξω κόσμο. Με πολλες επιλογές χρήσης είναι ο ιδανικός σύντροφος του μωρού σας.

Πλεονεκτήματα

+ Το σρωματάκι ¨φωλίτσα¨ είναι πολύ βολικό και μαλακό
+ Τα παιχνίδια όπως και η συσκευή μουσικής αφαιρούνται και μπορούν να τοποθετηθούν στη βρεφική κούνια, το κάθισμα αυτοκινήτου, το καρότσι κ.ά.
+ Γυμναστήριο με αφαιρούμενες αψίδες, ιδανικό για το διάστημα που το βρέφος είναι ξαπλωμένο μπρούμυτα
+ Βοηθά στην ενυνάμωση των μυών της πλάτης , του αυχένα και του κεφαλιού, δίνοντας του ερεθίσματα με τα κρεμαστά παιχνίδια
+ Ιδανικό για την φάση που το βρέφος ξεκινά να εξερευνά και να μποτυσουλάει με 12 αναπτυξιακές δραστηριότητες παιχνιδιού

Μειονεκτήματα
– Η τιμή του είναι υψηλότερη σε σχέση με τα άλλα γυμναστήρια δραστηριοτήτων

 

4. Little Dutch Ξύλινο Γυμναστήριο Δραστηριοτήτων

Περιγραφή

Αυτό το ξύλινο γυμναστήριο είναι μια περιοχή ατελείωτου παιχνιδιού για τα μωρά. Χαρούμενα παιχνίδια με τη μικρή χήνα και τους φίλους της, που κρέμονται, ενθαρρύνοντας τα μωρά να τα αγγίζουν και να τα ανακαλύψουν. Ένα παιχνίδι που βοηθάει στην ανάπτυξη του συντονισμού χεριών-ματιών του μωρού.

Πλεονεκτήματα

+ Τα παιχνίδια είναι αφαιρούμενα, επομένως το μικρό σας μπορεί επίσης να παίξει μαζί τους στο καρότσι
+ Κατασκευη αντοχής στο χρόνο, αφού είναι φτιαγμένο από ξύλο
+ Καλή τιμή σε σχέση με άλλα γυμναστήρια δραστηριοτήτων

Μειονεκτήματα
– Διαθέτει τρία παιχνιδάκια, που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσθέσετε εσείς κι άλλα. αν το μωρό τα βαρεθεί.

 

5. Bebe Stars Γυμναστήριο Δραστηριοτήτων Turtle

Περιγραφή

Ένα εκπαιδευτικό γυμναστήριο και πάρκο δραστηριοτήτων που μεγαλώνει με το παιδί σας! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες γέννησης του μωρού. Το εκπαιδευτικό γυμναστήριο της Bebe Stars διαμορφώνει τη φαντασία του παιδιού, διδάσκει πώς να διακρίνει τα σχήματα και χρώματα και αναπτύσσει την αφή και την όραση.

Πλεονεκτήματα

+ Άνετο χαλί για να παίζει το μωρό με τα τέσσερα θαλάσσια ζωάκια που κρέμονται πάνω από το κεφαλάκι του
+ Μαλακή περίφραξη για να το περιβάλλει, διατηρώντας το σε ασφαλή ζώνη
+ Μεγαλώνοντας, το μωρό μπορεί να καθίσει και να παίξουν στο πάρκο δραστηριοτήτων με τις 30 πολύχρωμες μπάλες που διαθέτει
+ Οι μπάλες μπορούν να αποθηκευτούν μέσα στο κεφάλι της χελώνας
+ Πολύ καλή σχέση ποιότητας και τιμής.

Μειονεκτήματα
– Το χαλάκι δεν είναι πολύ χοντρό

Πώς βοηθάει στην ανάπτυξη το γυμναστήριο δραστηριοτήτων;

• Βελτιώνεται ο συντονισμός χεριού-ματιού:
Συνήθως, ένα γυμναστήριο δραστηριοτήτων αποτελείται από ένα άνετο χαλί με πολλά παιχνίδια που κρέμονται από πάνω του. Το μωρό σας μπορεί τον πρώτο καιρό απλά να κοιτάζει ψηλά τα παιχνίδια αλλά όταν μεγαλώσει, θα προσπαθήσει να τα πιάσει μέχρι που θα τα κρατήσει εντελώς στα χεράκια του. Είναι μια φανταστική άσκηση που προάγει τον συντονισμό χεριού-ματιού.

• Η tummy time ή ¨η ώρα της κοιλιάς¨ γίνεται η αγαπημένη στιγμή του:
Αποτελούν την τέλεια επιφάνεια για την κοιλίτσα του μωρού σας. Το παιδί όταν θα στηρίζεται στα χεράκια του μπορεί να εξασκήσει τη δύναμη του κεφαλιού και του λαιμού του ενώ ταυτόχρονα εξερευνά μια σειρά από συναρπαστικά χρώματα, σχήματα και υφές στο χαλάκι του γυμναστηρίου.

• Οι αισθήσεις του μωρού σας διεγείρονται:
Τα έντονα μοτίβα και χρώματα που παρατηρούνται στα περισσότερα γυμναστήρια ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της όρασης. Ορισμένα γυμναστήρια έχουν επίσης παιχνίδια ήχου. Όταν το παιδί σας χτυπά ένα από τα κρεμαστά παιχνίδια, για παράδειγμα, αυτό μπορεί να αναπαράγει διάφορους λευκούς ήχους. Κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια δίνει στη ρουτίνα του μωρού σας εξαιρετική αισθητηριακή διέγερση!

• Προσθέτει ενθουσιασμό στη μέρα του μωρού σας:
Όταν το μωρό σας έρχεται για πρώτη φορά στο σπίτι από το μαιευτήριο, περνά τον περισσότερο χρόνο του στον ύπνο και στο φαϊ. Αλλά καθώς το μικρό σας μεγαλώνει, θα ποθεί περισσότερη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και με αναπτυξιακά παιχνίδια. Τα γυμναστήρια δραστηριοτήτων όχι μόνο προωθούν την εξερεύνηση σε έναν ασφαλή χώρο, αλλά μπορούν επίσης να δώσουν και στους γονείς λίγα λεπτά χρόνου να ανταπεξέλθουν στις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους.

• Ενθαρρύνει την κινητικότητα μέσω του ανεξάρτητου παιχνιδιού στο πάτωμα:
Τα μωρά θα πρέπει να κλωτσάνε, να κυλούν και να κινούνται για να μεγαλώσουν οι μύες τους. Το μωρό σας θα κινείται περισσότερο όταν βρίσκεται σε ένα ελκυστικό και δυναμικό γυμναστήριο. Το γυμναστήριο αυτό επιτρέπει στο παιδί σας να αναπτύξει αυτοπεποίθηση και να γίνει πιο ανεξάρτητο. Είναι ελεύθερο να επιλέξει αν θέλει να κυλήσει στο πλάι ή να αρπάξει ένα κρεμαστό παιχνίδι.

Συμβουλές Αγοράς

  1. Για να μην είναι βαρετός ή επαναλαμβανόμενος ο χρόνος παιχνιδιού, αναζητήστε ένα γυμναστήριο δραστηριοτήτων που έχει μια σειρά από κρεμαστά παιχνίδια αλλά και πλήθος αισθητηριακών παιχνιδιών που κάνουν διασκεδαστικούς ήχους όταν τα ακουμπάνε-χτυπάνε τα ποδαράκια του μωρού σας.
  2. Ένα εξίσου σημαντικό πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε πριν αγοράσετε ένα γυμναστήριο δραστηριοτήτων είναι εάν θα διασκεδάζει και θα ενθουσιάζει το παιδί σας καθώς μεγαλώνει. Τα μωρά μεγαλώνουν γρήγορα, επομένως ένα γυμναστήριο που είναι πολύ απλό μπορεί να ξεχαστεί σύντομα.
  3. Φυσικά, ένα γυμναστήριο δραστηριοτήτων πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές. Θα πρέπει επίσης να είναι απλό στον καθαρισμό, την αποθήκευση, ακόμη και την αποστείρωση. 
  4. Ένα ακόμη απαραίτητο χαρακτηριστικό είναι να ταιριάζει στον προϋπολογισμό μας. Επομένως προτού αγοράσετε, σκεφτείτε τι ποσό αντέχετε να ξοδέψετε και ποιες ιδιότητες είναι πιο σημαντικές για εσάς.
  5. Υλικό κατασκευής. Θα πρέπει οπωσδήποτε να σκεφτείτε τα υλικά που χρησιμοποιούνται και τις ουσίες με τις οποίες θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή τα βρέφη αν δαγκώσουν τα παιχνίδια. Πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε προτεραιότητα, ακόμα κι αν γνωρίζουμε ότι είναι αδύνατο κάθε κομμάτι του βρεφικού εξοπλισμού να είναι εντελώς μη τοξικό. Τα αντικείμενα που έρχονται σε άμεση επαφή με τα βρέφη μας θα πρέπει να στερούνται χημικών όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε, ώστε να αγοράσετε το καλύτερο βρεφικό γυμναστήριο για το μωρό σας!